Nieuwsbrief Januari 2018

      Geen reacties op Nieuwsbrief Januari 2018

Aan alle inwoners van Ezinge,

Zoals u waarschijnlijk heeft gemerkt gaat het vullen en gevuld houden van de ijsbaan niet volgens plan. Met deze brief willen wij u op de hoogte stellen van de ontwikkelingen.

Het lek

Vorig jaar is gebleken dat de ijsbaan lek is. Met name achteraan de ijsbaan, bij het grasveld tussen de huizen is de dijk lek.

Afgelopen zomer hebben wij geprobeerd om dit probleem op te lossen door een extra afsluiter te plaatsen bij de buis onder de ree.

Bij het vullen van de ijsbaan is helaas gebleken dat deze oplossing niet het gewenste resultaat heeft.

Een aantal weken geleden hebben wij daarom een noodreparatie uitgevoerd aan deze buis om het probleem (tijdelijk) op te lossen.

Om in de toekomst niet meer tegen deze problemen aan te lopen zijn wij op dit moment in overleg met de gemeente om te kijken naar een permanente oplossing.

De pomp

Bij de test van afgelopen zomer bleek de pomp in goede staat.

De afgelopen weken hebben wij geprobeerd om de ijsbaan weer te vullen. Aanvankelijk ging dit goed, totdat de aanvoer vanuit het kanaal stokte. Inmiddels is dit opgelost en draait de pomp weer op volle kracht.

Wij begrijpen dat het teleurstellend is om een half gevulde ijsbaan te zien in de winterperiode. Wij doen ons uiterste best om ijsbaan klaar te krijgen voor een eventuele vorstperiode.

Met vriendelijke groet,

Ijsvereniging Ezinge