Seizoen 2020 / 2021

      Geen reacties op Seizoen 2020 / 2021

Op Facebook verschijnen wat berichten over het feit dat de ijsbaan niet vol is (was) en dat hij lek zou zijn. Daarom een kleine update:Twee jaar geleden zijn er reparatiewerkzaamheden uitgevoerd aan de dijk rondom de ijsbaan. Afgelopen jaar is gebleken dat de dijk zich nog niet genoeg had “gezet” waardoor er water kon weglekken aan de achterzijde van de ijsbaan.

Afgelopen najaar zijn er opnieuw werkzaamheden uitgevoerd aan de dijk en zoals het nu lijkt, is dit probleem nu opgelost. Dan over het vullen van de ijsbaan. Afgelopen jaar hebben we een nieuwe pomp aangeschaft waarmee we de ijsbaan een stuk sneller kunnen vullen.

Helaas heeft er ook hier een probleem voorgedaan. De aanvoer vanuit het kanaal is onvoldoende. Het lijkt erop dat de buis onder de weg naast ijsbaan is verzakt. Hierdoor komt er geen water meer vanuit het kanaal naar de pomp toe.Helaas kunnen we dit op dit moment niet oplossen. Afgelopen week hebben we een aantal extra pompen geïnstalleerd om de baan alsnog (beter) gevuld te krijgen.

Op dit moment kunnen we gelukkig melden dat de baan vol is en klaar voor de aanstaande vorstperiode!

We begrijpen dat het vervelend is om te zien dat de ijsbaan niet (helemaal) gevuld is, maar bedenk dat we er alles aan doen om dit voor elkaar te krijgen. Als er vragen zijn over zaken rondom de ijsbaan, stuur dan even een berichtje of bel eens aan bij iemand van het bestuur. Dan leggen we het graag nog even uit.